#

Monitoring en beheer

BEWAKING EN BEHEER VAN UW OPWEKINSTALLATIES


Het overstappen naar groene energie uit uw eigen installaties komt voort uit het nemen van belangrijke beslissingen. Na deze beslissing wilt u zorgeloos en aanhoudend gaan genieten van de hoge opbrengsten uit uw energie installatie. Net zo zorgeloos als dat u voorheen enkel energie van het net afnam.

Wij begrijpen dat. En dat is de reden dat onze specialisten inzetten op het bouwen van onderhoudsarme installaties: een goed gebouwde installatie behoeft immers weinig onderhoud.

Daarnaast zijn wij na installatie altijd beschikbaar voor uw vragen. En start het beheer van onze installaties uit het monitoren van de werking van uw installaties.

Het moet gezegd worden: als er al iets is betreft het vaak garantiewerk aan inverters. En heel soms aan zonnepanelen. Een goed monitoringsysteem is dan ook een voorwaarde tot een efficiënt beheer van uw installaties .

Technische voorwaarden

Een goede zonnestroominstallatie dient te worden voorzien van een professioneel monitior systeem. Een systeem waarbinnen de goede elektrische werking van het systeem kan worden bewaakt en worden geanalyseerd. Een zorgeloze  garantie van uw inverters en zonnepanelen wordt met een professioneel monitor systeem geborgd.

En vanzelfsprekend geeft de monitor inzicht in uw dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse energieopbrengst.

Onderhoudscontract

Een goed gebouwde installatie behoeft weinig onderhoud. Het is echter belangrijk om uw installatie om de 2 jaar elektrisch te laten controleren. Door ongedierte aanvreting , vogelnesten, stormschade, en slijtage van uw inverter (over meerdere jaren) kan de opbrengst uit uw installatie behoorlijk afnemen.

Voor het schoonmaken van uw panelen kunt u terecht bij plaatselijke bedrijven. Schoonmaken van panelen vind doorgaans om de 2-3 jaar plaats.

Levensduur van uw zonnestroominstallatie

Zonnepanelen kennen een garantie van 25 jaar waarbinnen de garantie opbrengst afneemt van 97.5% (jaar1) tot circa 80% in jaar 25.  Na die tijd doen zonnepanelen het nog steeds , maar is er geen sprake meer van een garantie. Uw installatie heeft tegen die tijd haar investeringskosten in ruime mate terugverdiend

Inverters zijn aan slijtage onderhevig. Doorgaans kan een inverter eenvoudigweg voor 10 jaar worden gegarandeerd. Garantie kan bij veel merken worden bijgekocht tot 15 jaar. Daarna dienen ze vervangen te worden.

Als u de goede kabels laat installeren dan zijn deze volledig UV- en weerbestendig en dubbel geïsoleerd.  De beste kabels kennen een garantieduur van 25 jaar